Laat je hart spreken

Hoe groot of klein je bijdrage ook is: jij maakt hiermee echt een verschil. En dat voelen ze in Oekraïne, waar mensen zoals jij en wij vechten voor hun vrijheid – en wellicht ook die van ons. Een welgemeend dank je wel dus voor de mensen die hartjes hebben gekocht.

De volledig opbrengst (winst) van de actie van de hartjes gaat naar Giro 5125 van het Rode Kruis. Maar... 

Portofoons: van levensbelang

Veel mensen die al aan Hart voor Oekraïne hebben gegeven, vragen ons of ze meer kunnen doen. Dat kan. Lees hieronder het verhaal van onze vriend en collega-IT’er maar eens.

Samen met twentevooroekraine.nl sturen we hem zoveel mogelijk portofoons. Vandaag gaan de eerste 200 exemplaren al weg. Hopelijk kunnen we de komende dagen nog meer batches sturen.

Wil je ook nog meer doen? Maak dan 35 euro over naar supp.to/twente-voor-oekraine o.v.v. portofoons. Dan lever je een bijdrage aan het in stand houden van de communicatie, van levensbelang in deze situatie!

Nogmaals bedankt voor je hulp! Ondanks alles geloven we in een positieve uitkomst.

Tanya en Paul

 

 

Dit zijn de verhalen uit Oekraïne

Een vriend van ons woont samen met zijn vrouw en zoon in een appartement in Lviv. Hij werkt net als wij in de IT-sector en heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om een bestaan op te bouwen. Nu werkt hij door, maar ondertussen is hij druk met het regelen van zoveel mogelijk portofoons, om klaar te zijn als de Russen komen. De druk en de spanning zijn enorm, net als zijn moed.

De tante van Tanya is met haar man en twee kinderen gevlucht van Kiev naar Lviv. De taxi had maar vier plekken, dus ze heeft haar moeder moeten achterlaten. Daarna is ze met de kinderen gevlucht naar Polen. “De ene dag zat ik in een luxe appartement en had ik een goede baan. De volgende dag was ik vluchteling. Inmiddels sta ik in Polen met enkele tassen en verder niks. Mijn moeder achtergelaten in Kiev, mijn man in Lviv…”

Een vriendin van ons woont met haar moeder in een appartement in Lviv. Via het treinstation wilden ze naar Polen vluchten. Na vijf uur drukte en verdrukking – er werd bijna gevochten om weg te kunnen komen – stonden ze op het punt om in de trein te stappen. Toen ging het luchtalarm: iedereen moest direct het perron verlaten. Nog steeds zijn ze in Lviv.